Vörös bársony torta és a varázském – gluténmentes
Édesanyám születésnapjára szerettem volna egy gyorsan elkészíthető de látványos és mindenek előtt finom tortát készíteni.
A nyári hőségben nem akartam sokat melegíteni a sütővel, így egy könnyen elkészíthető tortát kerestem. Így esett a választásom a Madame Loulou vörös bársony tortára.
https://glutenmentesalom.hu/termek/voros-barsony-torta-glutenmentes-porkeverek/
A tortaalapot a csomagoláson leírtak alapján elkészítettem. Nem kell hozzá más mindössze 3 vagy 4 tojás és 140 gramm vaj. Személy szerint a vajat mindig megmelegítem kissé, hogy könnyebben el lehessen dolgozni a habverővel. Miután 5 percig, magas fordulatszámon habverővel simára kevertem a tésztát, vajjal kikent tortaformába tettem. Ez után már mehetett is az előre felmelegített sütőbe. Körülbelül 45 perc alatt észre sült. Gyönyörű színe szemet kápráztató. Miután meghűlt ketté vágtam és jöhetett bele a krém.
Krémnek én a Madame Loulou vaníliás varázskrémet választottam.
https://glutenmentesalom.hu/termek/varazskrem-vanilia-izu-glutenmentes-porkeverek/
Elkészítése ennek is egyszerű. 190 ml tejjel körülbelül 3 percig magas fordulatszámon habverővel kemény habbá keverjük. Egy spatula segítségével eloszlatjuk a két piskóta réteg között majd a tetején is a krémet.
Díszítésként a lehullott vörös morzsát használtam, melytől igen látványos lett a végeredmény.
Javaslom tegyétek hűtőbe 1-2 órára a kész tortát, hogy megszilárduljon a krém. Ez nekem most nem sikerült, elfogyott mielőtt hűtőbe kerülhetett volna 🙂
Próbáljátok ki Ti is! Megéri!
Jó étvágyat!