Ezt a tortát már a húsvétra hangolódás jegyében készítettem. Madame Loulou bio répatorta keverékét használtam hozzá illetve szintén Madam Loulou mascarponekrémét. Így roppant egyszerű és gyors volt az egész… meg persze látványos és finom is. 🙂 .
A recept
Először a tortát készítettem el a csomagoláson lévő instrukciók szerint: A vajat a cukorral kikevertem. Beletettem a 4 db tojást illetve a lisztkeveréket, végül pedig a reszelt répát. 165 fokon légkeveréses sütőben sütöttem. A csomagolás 50 percet ír, de nekem ennél picit többre volt szükségem. Érdemes tűpróbát végezni a közepén 50 perc után. A mascarpone krémhez habverővel kikavartam a port a tejszínnel. Betettem a hűtőbe pihenni 30 percre. Közben a torta is kihűlt. Felvágtam három lapra, betöltöttem, majd kívül is megkentem a krémmel. Jutott bőven mindenhová, pici még maradt is, de azt hamar bekanalaztuk 🙂 Tetejét díszíthetjük kedvünkre dióval, kandírozott répával, marcipánnal…