Csokis diós zabkeksz

Ezt a receptet korábban csak általános lisztkeverékkel csináltam (illetve még régebben simán búzaliszttel).

De mivel épp minden keverékből kifogytam, gondoltam megpróbálom rizsliszt-keményítő keverékkel is. Tökéletesen működik így is. 🙂 .

A margarint a cukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a liszteket, keményítőt, zabpelyhet és sütőport. A dió felét ledaráljuk, a másik felét felaprítjuk és azt is belekeverjük. Ezután mehet bele a tojás is. Eddig a pontig én elektromos habverővel szoktam elkeverni. Végül az apróra darabolt étcsokit már csak egy kanállal keverem bele, hogy ne törjön nagyon össze. Evőkanállal sütőpapírral bélelt tepsire halmozom a masszát. Picit a tetejét lelapítgatom. 180 fokos sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütöm. Ebből a mennyiségből két tepsi lesz.

Hozzávalók:

100 gramm gluténmentes zabpehely
 60 gramm rizsliszt
20 gramm tápióka keményítő
 20 gramm barna rizsliszt
 1/2 csomag sütőpor
 4 ek barnacukor (kb. 80 gramm)
 125 gramm margarin
 2 tojás
 100 gramm étcsoki
 100 gramm dió

Ajánlott termékek a recept mellé: