Ez az áfonyás-mascarponés torta az első torta a megújult, Gluténmentes Álom webshopunkon.
Szerettünk volna úgy tortát készíteni, hogy a krém és a töltelék is Madame Loulou guténmentes porkeverékkel készül.
A torta alapja egy egyszerű kakaós piskóta. Az áfonyától a mascarpone krémnek fantasztikus színe lett, nagyon látványos. Szerettem volna képet készíteni felvágott állapotában is, de gyorsan elfogyott 🙂
Először elkészítjük a kakaós piskótát 3 tojásból. A tojássárgáját kikeverjük a cukorral. Hozzáadjuk a lisztet és a kakaót. Végül a felvert tojásfehérjét is hozzáforgatjuk. 180 fokon, 20 perc alatt készre sütöm. Megvárom, hogy kihűljön.
A krémhez először a 125 gramm áfonyát felfőzöm pár evőkanál vízzel, leturmixolom, majd átpasszírozom egy szűrőn, hogy szép sima legyen. Ezt is megvárom, hogy kihűljön.
A mascarpone krémet a zacskón lévő utasítás szerint elkészítjük (kikeverjük a tejszínnel), majd pihentetjük fél órát. Ha letelt, két felé osztom, mindkettőbe belekeverem az expressz zselatin. Az egyikhez hozzáadom az átpasszírozott áfonyapürét. A kész piskótalapra két irányból öntjük a két színű masszát. Egy kanállal a két szín átmenetét eldolgozzuk, hogy szebben mutasson. Gyümölccsel és tejszínhabbal díszítem.
Izgulunk, hogy hogy fog ízleni nektek! 🙂

